RSS

While I have your attention…

PLEASE PLACE YOUR OWN RUBBISH IN FRONT OF YOUR OWN FRONT DOOR.

I’m gratified by the interest in our blog. There has been a noticeable increase in visits here in the last week.

I realise that many of you will probably tune in for a short while and then lose interest.

So, while I have your attention, may I remind you of the reason that we started this blog? Yes, that old rubbish mountain that piles up in front of our doorstep twice a week on the corner of the OZ Armsteeg and the Warmoesstraat.

Recent comments have pointed out that the restaurant in the Guldenhandsteeg uses containers for its rubbish. That’s really great. But where is the household rubbish of the 15 or so apartments in the Guldenhandsteeg? In front of the Guldenhandsteeg? Do you secretly add it to the restaurant’s containers? Or do you add it to the mountain on the corner of the Armsteeg?

And where is the rubbish from the several restaurants, hotels, cafes etc in this crowded little area? Most of them seem to be empty of either rubbish bags or containers. Where do you put your rubbish? I’m assuming that you produce (lots of) rubbish. Do you add it to the pile on the Armsteeg? It doesn’t seem to be in front of your own door.

WHY? WHY? WHY?

Do you think no one cares? Do you think that because everyone else has put their rubbish there that your little bag won’t matter? Or do you just do it out of (a bad) habit? If you are a restaurant (etc), are you ashamed of how much rubbish you are producing? Maybe you should be using a commercial (yes, pay for it) container?

A plea, before I lose your attention:

PLEASE PLACE YOUR OWN RUBBISH IN FRONT OF YOUR OWN FRONT DOOR.

May I remind you of this letter from the gemeente.

Oh yes, and for your information, our heroic garbage collectors HATE the rubbish mountain on our corner. No, it does NOT make their life easier for it all to be piled up in one massive, stinking, festering, garbage-mountain mess.

 1. 4 Comment(s)

 2. By Tom on Sep 11, 2008 | Reply

  We hebben net met de Guldehandsteeg overleg gehad en gaan vanaf nu het afval bij onze eigen steeg zetten…… Dit houdt wel in dat wij allemaal op dinsdag en vrijdag vrij moeten nemen aangezien we de steeg niet meer uit komen omdat de heuvel met afval de steeg dan blokkeerd. Als oplossing kopen wij met zijn allen een boot zodat we ‘s ochtends naar het Damrak kunnen varen en vanuit hier onze weg naar ons werk kunnen vervolgen….

  Mensen face it, de hoek bij de O.Z.A en Warmoesstraat is nou eenmaal de enige plek waar het afval kan staan. Wijs mij een betere plek aan en ik zet mijn afval hier neer!!!

 3. By Herman on Sep 11, 2008 | Reply

  Beste Tom,
  Ik heb laatst ook jullie steeg bekeken en het is inderdaad lastig voor jullie om de vuilnis kwijt te raken.

  Maar; als de compagnion zijn containers achter elkaar plaatst aan de linker kant en het huisvuil aan de rechterkant komt te staan + op de Warmoesstraat kan het wel. De Hunters bar is ‘s ochtens nog niet open en het vuil kan het best toegankelijk aangeboden worden op de Warmoesstraat en niet tot diep in de Guldenhandsteeg.

  Dus praat eens met Bert en denk eraan dat ook wij niet uit onze steeg kunnen komen (de andere zijde is vaak versperd door de bouwwerkzaamheden). En dat niet eens door ons eigen vuil, vandaar onze frustratie.

  Eventueel kun je ook de gemeente benaderen als jullie geen geschikte oplossing kunnen vinden. Het kan altijd wel. Succes met deze kleine revolutie.

 4. By christoph on Sep 11, 2008 | Reply

  beste tom,
  koop je dan nog een helikopter voor ons aan de dunne volle overkant, naast julllie werkboot, dat we ons huis en de steeg kunnen bereiken?
  ik vind het beetje flauw van jouw kant ons met o.a. jullie afval 2keer per week de weg te versperren en dan flauwe grappen maken.

  zoals herman schrijft is er plek zat in jullie steeg als je het slimm aanpackt en containers achter elkaar zet. dus waar een will is…is een vuilnis- of water-weg.
  wie weet kan je beter een vuilnisboot voor de gemeente kopen die dan direct bij julllie het afval aan huis op komt halen? en als jullie dinsdag en vrijdag vrij nemen betekent dat minder afval; goed idee en neem vrij!-)
  groet christoph, een andere creatieve, net zo sarcastische denker uit blok oz armsteeg 4

 5. By christoph on Sep 11, 2008 | Reply

  oplossing! We delen het leed: eens per week alle afval in de gulden handsteeg, de andere vuilnisdag in de oudezijds arm. Ik denk dat het leed delen de oplossing is, want alle anderen voelen de overlast niet en als ze meedelen aan de vuilnisberg piepen ze wel andres! Nu ze zelf geen overlast ondervinden, is het makkelijk praten voor ze. We zetten gewoon eens per week alles aan de overkant neer, das toch eerlijk verdeelt of niet!-)? Groet van de overkant christoph

Post a Comment